کد خبر 192
تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۸۹ - ۰۴:۴۹





از شروع حادثه آتش سوزي چاه 24 در روز هشتم خرداد ماه سال جاري همکاري نزديکي بين نهادها و ارگان‌هاي شهرستان قصرشيرين با پرسنل صنعت نفت وجود داشته است و از ابتداي اين حادثه با هماهنگي مهارگران چاه ملزومات مورد نياز از قبيل ماشين‌هاي آتش نشاني، آمبولانس، بالگرد، آب و ... از امکانات محلي تهيه و در اختيار مهارگران قرار گرفته است.


 

به گزارش مشرق،فرماندار قصرشيرين با اشاره به اينکه گزارش فعاليت شبانه‌روزي عمليات مهار چاه به نهادهاي عالي کشور ارسال شده است،‌ تصريح کرد: مهم‌ترين نياز عمليات مهار چاه تامين آب آتش نشاني است که با توجه به فصل خشک سال و از سوي ديگر افزايش مصرف در منطقه با هماهنگي و انجام کارشناسي و شناسايي منابع آب، اولويت با تامين آب عمليات مهار چاه است و براي اين منظور از تمام ظرفيت‌ها و منابع آبي موجود در منطقه استفاده مي‌شود.

تيموري با بيان اينکه حادثه چاه 24 در محروم‌ترين منطقه از نظر امکانات اتفاق افتاده است، يادآور شد: وقوع اين حادثه باعث شده است تا براي محروميت زدايي از منطقه و به طور کلي نقاط مرزي تمرکز و توجه بيشتري صورت بگيرد.
 


 

فرماندار قصرشيرين درباره آلوده بودن منطقه حادثه به انواع مين، تصريح کرد: منطقه نفت شهر پيش از حادثه هم مين روبي شده بود و از آنجا که در اين نوع عمليات تا 85 درصد پاکسازي مي‌شود و با توجه به موقعيت چاه حادثه ديده بازهم گلوله‌هاي عمل نکرده و انواع مين در منطقه وجود دارد.

عمليات حمله مستقيم به آتش براي مهار فوران چاه 24 با رمز يا زهرا (س) آغاز شد

عمليات حمله مستقيم به آتش براي کشتن چاه از سطح (Top kill ) لحظاتي پيش  توسط مهارگران فوران چاه 24 نفت شهر با رمز يا زهرا (س) آغاز شد.

به گزارش روابط عمومي شرکت ملي حفاري ايران، اين عمليات با به کارگيري اتي واگن تحت پوشش عمليات کولينگ براي دستيابي  مهارگران آتش به دهانه چاه اجرا مي شود.
 


 

مهارگران با کاربست تخصص و تجارب علمي و عملي خود موفق شدند در لحاظ نخست لوله هدايت شونده را در درون شيرهاي فوران گير (بي او پي) رانده تا بتوانند از اين طريق آتش سرکش را در دام خود قرار داده و مهار سازند.

مدير تيم عمليات مهار و کنترل فوران چاه 24 در باره کشتن چاه از سطح (Well Capping) توضيح داد: خوشبختانه با تلاش تيم مهار و همت، پشتکار و تخصص مهارگران، اين اقدام تا اين لحظه پيشرفت خوبي داشته است.
 


 

مهندس حيدر بهمني گفت: مجموعه تلاشگران صنعت نفت حاضر در منطقه نهايت سعي و کوشش خود را به کارگرفته‌اند تا اين عمليات با موفقيت 100 درصد به سرانجام برسد.
 


 

مهارگران آتش پيش از شروع عمليات حمله به آتش از سطح با توجه به فرو ريختن بيش از 300 تن آهن آلات سازه دستگاه و تجهيزات و ادوات آن روي دهانه چاه، يکي از مشکل ترين و نادرترين عمليات پاکسازي چاه در حال فوران را انجام دادند.

سلسله عمليات حمله مستقيم به آتش ادامه دارد

روابط عمومي شرکت ملي حفاري ايران گزارش داد: سلسله عمليات حمله مستقيم به آتش چاه 24 نفت شهر که از چهارشنبه 9 تير آغاز شد، با بهره گيري از دستمايه‌هاي علمي و تجربي در شناخت رفتار چاه سرکش همچنان ادامه دارد.

به گزارش روابط عمومي،گروه‌هاي عملياتي و پشتيباني بخش‌هاي مختلف صنعت نفت کشور با همياري و همکاري تنگاتنگ در تلاشند تا با اجراي همزمان روش‌هاي ابداعي و متداول در زمينه مهار کنترل فوران چاه‌هاي نفت و گاز، نزديک ترين مسير را نهايي سازند.
 

 


 

روز دوشنبه 14 تير نيروهاي عمل کننده در سازمان‌هاي مهار و کنترل فوران چاه‌ها در شرکت‌هاي  ملي حفاري ايران، حفاري شمال، مناطق نفت خيز جنوب و نفت مناطق مرکزي با پشتيباني ديگر بخش‌هاي مرتبط  در شرکت ملي نفت ايران بارديگر با پردازش تجربيات حاصل از روزهاي گذشته در خصوص ويژگي‌هاي خاص چاه 24 درصدد عمليات مسدود کردن چاه از سطح و دهانه آن هستند.

به گفته دبير ستاد عمليات مهار و کنترل فوران چاه 24 نفت شهر، تمام تمهيدات و تجهيزات لازم تدارک ديده شده و مهارگران آتش در انتظار فراهم شدن شرايط جوي و جهت باد براي شروع کار هستند تا بار ديگر حمله مستقيم به آتش براي ورود به چاه و بستن آن را اجرا کنند.


مردان پولادين اراده صنعت نفت، آتش سرکش چاه 24 نفت شهر راخاموش کردند
   
متخصصان و کارشناسان اهل فن و کار آزموده صنعت نفت کشور که پيش از اين توانايي خود را در عرصه  مهار فوران چاه هاي نفت و گاز در داخل و خارج، به خصوص در دوران دفاع مقدس نشان داده‌اند با به کارگيري دانش علمي و تجارب گرانسنگ عملي خود در کوتاه ترين زمان ممکن آتش سوزي و فوران چاه 24 نفت شهر را که بر اساس سوابق و استاندارد عمليات مشابه در جهان، شش ماه به طول مي‌انجامد به کنترل در آورند و زمين تفتيده نفت شهر را ثناگوي خود کردند.
 
 


 

عمليات مهار چاه از طريق سطح با هدف بستن چاه يا به اصطلاح کشتن چاه (ول کپينگ)  راهکاري بود که با وجود خطر خيز بودن، اما نزديکترين شيوه براي دستيابي کوتاه مدت به نتيجه، تلقي مي‌شد.  هر چند ديگر شيوه‌ها نيز از نظر دور نماند و همزمان در برنامه اولويت‌ها قرار گرفت که از آن جمله مي‌توان به حفاري‌هاي چاه‌هاي امدادي يا انحرافي اشاره داشت.

در تکميل عمليات روز چهارشنبه (9 تير) که با رمز يا زهرا (س) آغاز شد،  با بکارگيري تمهيدات و تجهيزات جديد،  مهار گران بار ديگر حمله مستقيم به آتش براي ورود به چاه و مسدود کردن آن را شروع کردند و با پشتيباني سوپر آب پاش‌ها و پمپ‌هاي پرقدرت براي خنک کردن تجهيزات و موقعيت چاه موسوم به (کولينگ) لوله هدايت شونده به قطر 6 اينچ را (استينگر) به داخل شير فوران گير (بي او پي) وارد و  با تثبيت آن نسبت به تزريق سيال حفاري به درون چاه اقدام کردندو به لطف پروردگار بزرگ راس ساعت 21 روز سه شنبه 15 تيرماه مهار و به کنترل پولاد مردان صنعت نفت کشورمان در آمد.

 آنها که در سکوت فداکاري مي کنند: زاويه اي پنهان از حادثه نفت شهر
   
از زماني که چاه شماره 24 نفت شهر دچار انفجار شد حدود يک ماه سپري مي شود. اين حادثه عظيم که تلفاتي نيز به همراه داشت از زواياي گوناگون مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت و تلاش حفار مردان شرکت ملي حفاري ايران براي مهار آتش بازتاب يافت. البته تجربيات موفقي که در مهار آتش چاهها وجود داشته و نقش موثر شرکت ملي حفاري در مهار اين آتش سوزي هاي گسترده که مصاديق بارز آن در حماسه مهار کنگان يا مهار آتش چاههاي کويت است، اعتماد بيشتري به فعاليتهاي حفار مردان ايراني در مهار موفق چاه شماره 24 نفت شهر ايجاد مي کرد و عليرغم تمام سختي‌ها و مشکلات از جمله گرماي شديد هوا، رطوبت بالا، گرد و غبار سنگين و نيز مجاورت با ميادين مين بازمانده از دوران هشت سال دفاع مقدس، همگان به پايان اين آتش گسترده خوش بين بودند- و هستند- هرچند که ياد و خاطره دلاور مرداني که در مجاورت چاه شماره 24 سوختند، ذهن و قلب ما را خراش مي دهد، اما گويي در نفت، همه خود را فدا مي کنند تا مشکلات و موانع از پيش پاي نفت برداشته شود، چرا که همگان مي دانند نفت پيش قراول اقتصاد کشور است و هر مشکلي در مسير توليد نفت ايجاد شود به مرور بر کل اقتصاد کشور تاثير مي گذارد.
 





 

اينگونه است که اميدها براي مهار آتش افزايش مي يابد.... اما حادثه نفت شهر زواياي ديگري هم داشت؛ زوايايي که پنهان ماند و کمتر به آن توجه شده است. پيش از حادثه نفت شهر تنها يک پرستار در اين منطقه عملياتي حضور داشت، اما پس از اين حادثه امکانات به مرور افزايش يافت و حضور کادر پزشکي در منطقه محسوس تر و ملموس تر شد. اکنون منطقه شاهد حضور 2 پزشک و 6 پرستار و تعداد ديگري از کادر سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت  است که در منطقه حاضر شدند تا رنج و الم ناشي از حادثه را کاهش دهند و در عين حال قوت قلبي باشند براي حفار مردان ايراني که تن خود را در مسير شعله هاي سنگين قرار داده‌اند و جان خود را در مسير شکست شعله هاي آتش در دست گرفته‌اند و به ميان معرکه رفته‌اند، معرکه اي که اگر چه مملو از شعله هاي آتش است اما قرار است با توان جادويي حفار مردان سرد شود؛ همچون آتشي که در شرم حضور ابراهيم سرد و به گلستاني بدل شد.

اما رفتن به جنگ شعله هاي آتش نيازمند پشتوانه اي است که خطرات را کاهش دهد و چه پشتوانه اي بهتر از يک کادر پزشکي متبحر و توانمند؟ در ميان خطرات حاصل از انفجار آتش، آنچه به حفار مردان قوت قلب بيشتري مي بخشيد حضور فعال کادر پزشکي و پرستاري بهداشت و درمان صنعت نفت بود که در ميان زواياي آشکار آتش در نفت شهر، پنهان ماند و کمتر مورد توجه قرار گرفت. اما پنهان ماندن اين زاويه از تاثيرگذاري آن نمي کاهد. مردان نفت عادت دارند در خفا فعاليت کنند و بدون تبليغ عمل کنند و در اين ميان تفاوتي بين حفار مردان يا تلاشگران عرصه بهداشت و درمان نفت وجود ندارد. اگر حادثه انفجار در نفت شهر از ديد رسانه‌ها هم پنهان مي ماند، باز هم حفار مردان به تلاش خود براي مهار آتش ادامه مي دادند؛ کما اينکه فعالان عرصه بهداشت و درمان صنعت نفت در سکوت به فعاليت خود ادامه دادند تا اثبات کنند که هدف، رفع چالشها و پيشبرد امور است، نه تبليغ فعاليتهايي که آنها انجام آن را وظيفه خود مي دانند. در کنار حفار مردان پرتلاش به فعالان سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت هم دست مريزاد مي گوييم.
 









































 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۰۹:۲۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۸
    0 0
    حالا چی شد هی شلوغش کردین؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس